Trekker Oplegger of vrachtauto met middenasaanhangwagen (CE)

CE rijbewijs halen in Brabant, met of zonder code 95? Bij Kees van Iersel Opleiding & Training leer je vakkundig om te gaan met vrachtautocombinaties: een trekker met oplegger of een vrachtwagen met middenasaanhangwagen. Een vaste instructeur leidt je op door persoonlijke aandacht en betrokkenheid te geven. Vanuit onze vestiging in Oss helpen we iedereen in heel Brabant aan hun CE rijbewijs en kun je meteen beginnen. Bij Kees van Iersel Opleiding & Training zit je goed!

Kijk hieronder voor onze tarieven, praktijkinformatie en informatie over een verkorte opleiding. Wil je meer informatie over het het CE rijbewijs en wanneer je kunt beginnen? Neem contact met ons op, we vertellen er graag meer over.

Praktijk

De rijopleiding

Tijdens de eerste les leer je om te gaan met een vrachtauto met aanhanger of trekkeroplegger. Dit gebeurt op een plek met minder verkeer. De instructie vindt plaats aan de hand van een instructiekaart, zodat het gehele programma van exameneisen in een verantwoorde volgorde kan worden aangeleerd. De vorderingen worden op de instructiekaart nauwgezet bijgehouden en aan je medegedeeld.

Praktijkinstructie met verantwoorde lesvolgorde
Je lest met een vaste instructeur waarmee je de voor jou meest geschikte lestijden afspreekt. Samen met jouw instructeur bespreek je het aantal te volgen lessen alsmede de datum van het examen. De praktijklessen worden gegeven in blokken tussen de 2 en 4 uur.

Het examen

Het praktijkexamen duurt ongeveer 90 minuten. Na het aankoppelen en controle van het voertuig ga je onder begeleiding van de instructeur en onder toezicht van de examinator rijden. Tijdens het examen moet je ook 1 of 2 bijzondere verrichtingen uitvoeren.
Ben je geslaagd voor dit examen, dan ben je bevoegd tot het besturen van motorvoertuigen van de categorie CE die een middenasaanhangwagen of oplegger trekken met een grotere maximale massa dan 750 kg.

Geen theorie- examen
Voor het CE rijbewijs hoef je geen apart theorie-examen af te leggen. Uiteraard dien je wel in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs C en een verklaring van geschiktheid (afgegeven door CBR)

Rijbewijs keuring

Als je meer dan 3 jaar geleden gekeurd bent voor je vrachtautorijbewijs, of voor de verlenging hiervan, dan moet je – voordat het examen wordt aangevraagd – verplicht opnieuw medisch gekeurd worden. De uitslag van deze keuring wordt door de arts genoteerd op de gezondheidsverklaring (Eigen Verklaring, verkrijgbaar via Kees van Iersel Opleiding & Training of op het gemeentehuis).
Is je medische keuring korter dan 3 jaar geleden, dan kun je volstaan met het invullen van de voorzijde van de Eigen Verklaring.

Nascholing richtlijn vakbekwaamheid

De richtlijn stelt dat beroepschauffeurs iedere vijf jaar minimaal 35 uur aan gecertificeerde nascholingscursussen moeten volgen (code 95). Daarvan zijn 7 uur praktijklessen verplicht, bijvoorbeeld Het Nieuwe Rijden. Nederlandse chauffeurs kunnen voor hun nascholing kiezen uit een uitgebreide lijst van gecertificeerde cursussen. Een overzicht van onze nascholing vind je hier.

Verkorte rijopleiding

Wij bieden verschillende pakketten aan voor de verkorte (spoed)opleiding. Doordat iedere leerling verschillend is adviseren wij om vooraf een intake te nemen. Onze instructeur kan dan een goede inschatting maken welk pakket het beste bij je past.
Na deze intake wordt er een planning gemaakt. Afhankelijk van je beschikbaarheid voor de rijlessen kan de rijopleiding in 10 dagen worden ingepland.

Tarieven *

Bewerken
Praktijk opleiding
Intake voor pakketbepaling 205,00
Pakket 10 uur + 1 praktijk examen -intake verplicht 1.520,00
Pakket 15 uur + 1 praktijk examen -intake verplicht 2.032,50
Pakket 20 uur + 1 praktijk examen -intake verplicht 2.545,00
Pakket 25 uur + 1 praktijk examen 3.057,50
Pakket 30 uur + 1 praktijk examen 3.570,00

 

Eventuele Bijkomende kosten
Rijbewijs keuring 85,00

 

Losse rijlessen
Rijles per uur 102,50
Praktijk examen 495,00
* Tarieven zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen en exclusief btw

Onze verkeersschool staat ingeschreven in het CRBKO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Wij kunnen aan particuliere kandidaten en instellingen die geen recht hebben op btw aftrek onze beroepsopleidingen btw-vrij aanbieden.

Hoog slagingspercentage
Meteen beginnen
Persoonlijk en betrokken