Motorrijbewijs (A)

Motorrijbewijs A halen in Brabant? Volg een rijopleiding voor de motor bij Kees van Iersel Opleiding & Training. Dankzij een hoog slagingspercentage helpen wij vanuit onze vestiging in Oss iedereen in Oss, Den Bosch, Heesch én heel Brabant snel aan hun motorrijbewijs A. Kortom: bij Kees van Iersel Opleiding & Training zit je goed!

Kijk hieronder voor onze tarieven en andere informatie.

De rijopleiding

Veiligheid en vaardigheid

Een motor heeft geen kreukelzone, geen airbags en geen kooiconstructie zoals bijvoorbeeld auto’s. Al deze veiligheidsaspecten moet je dus compenseren met goed rijgedrag. Naast volledige voertuigbeheersing is ook verkeersinzicht van doorslaggevend belang. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor duopassagiers en medeweggebruikers. Je leert veel vanuit de ervaring van onze instructeurs, die feilloos weten wat een motorrijder moet kennen en kunnen om optimaal van het motorrijden te kunnen genieten.
Het motorrijbewijs kent drie verschillende categorieën: A1, A2 en A. In het schema bij ‘opleidingsinformatie’ vind je een overzicht van specificaties en minimumleeftijden.

De plus van persoonlijke aandacht

De motorrijlessen bij Kees van Iersel Opleiding & Training volg je bij een vaste instructeur, met wie je de lestijden en het aantal lessen afspreekt. De persoonlijke begeleiding van een vaste instructeur is zeer effectief: hij kent je vaardigheden, weet waar extra aandacht nodig is en wanneer je klaar bent voor het examen.

Het lesprogramma is opgebouwd aan de hand van de exameneisen. Je start met een theoretische uitleg, waarna je de weg op mag voor lessen van minimaal 90 minuten. In het begin van de opleiding ligt de nadruk op voertuigbeheersing. Afhankelijk van je vorderingen en vaardigheden, zit de instructeur achterop de motor of rijdt hij achter je met een volgmotor. Via een portofoon houd je contact met de instructeur.

Aan alles is gedacht

Wij willen dat jij je tijdens het lessen prettig voelt op de motor. Een juiste lesmotor is daarom erg belangrijk. Je kunt bij ons kiezen uit motoren in alle soorten en maten, zodat je verzekerd bent van een motor waarop je goed zit. Ook voor beschermende motorkleding, helm, handschoenen, motorlaarzen, warmtekleding of regenkleding hoef je niet zelf te zorgen; deze zijn gratis te leen.

Examens

Voertuigbeheersing (AVB)

Het is erg belangrijk dat je leert om jouw motor straks onder alle omstandigheden perfect te beheersen. Daarom besteden wij daaraan tijdens de praktijklessen veel aandacht. Tijdens het examen voertuigbeheersing kan de examinator kiezen uit twaalf oefeningen, waarvan de kandidaat er zeven moet uitvoeren. De twaalf oefeningen zijn ingedeeld in vier clusters: (1) Lopen met de motor en gebruik van de standaard; (2) Verrichtingen bij lage snelheid; (3) Verrichtingen bij hogere snelheid; (4) Remoefeningen.
Het deelcertificaat voertuigbeheersing blijft 12 maanden geldig.

Verkeersdeelneming (AVD)

In het examen verkeersdeelneming laat je zien dat jij je volgens de geldende regels op een veilige en vlotte manier door het verkeer voortbeweegt. Het examen begint met de voorbereidende controlehandelingen, zoals controle van de banden, controle van de remmen en controle van de verlichting. De bijzondere verrichtingen zijn geen onderdeel van dit examen.

In enkele dagen je motorrijbewijs!

Met onze compactopleiding kun je in korte tijd, slechts vier dagen, al je motorrijbewijs halen. Ideaal voor mensen met een druk bezette agenda! De eerste twee dagen staan in het teken van de bijzondere verrichtingen voor het examen voertuigbeheersing dat aansluitend zal plaatsvinden. Het tweede gedeelte van de opleiding, twee aaneengesloten dagen gericht op verkeersdeelneming, vindt circa twee weken later plaats. Mocht je onverhoopt niet direct slagen voor het onderdeel voertuigbeheersing, bestaat er in de twee tussenliggende weken de mogelijkheid om alsnog een keer examen te doen, zonder dat de rest van de opleiding en het examen verkeersdeelneming in gevaar komt!

Het grote voordeel van deze opleiding is dat je elke dag een groot aantal uren onderweg bent, waardoor gedurende de hele dag verschillende verkeersomstandigheden kunnen worden geoefend. Intensief, maar ook succesvol: onze verkorte rijopleiding heeft een bijzonder hoog slagingspercentage.

Dat betekent supersnel met jouw motor op weg!

Opleidingsinformatie

Motorrijbewijs A1 Motorrijbewijs A2 Motorrijbewijs A
Maximaal 125 CC
Maximaal 11 KW
Maximaal 35 KW Onbeperkt vermogen
Traject
-Theorie-examen
– AVB examen
– AVD examen
Traject
– AVD examen
Traject bij 22 jaar
– AVD examen
Traject bij 24 jaar
– Theorie-examen
– AVB examen
– AVD examen
Leeftijd
– Lessen vanaf 17 jaar
– Examens vanaf 18 jaar
Leeftijd
– Minimumleeftijd 20 jaar en minimaal 2 jaar in bezit van A1 rijbewijs
Leeftijd
– Minimumleeftijd 22 jaar en minimaal 2 jaar in bezit van A2 rijbewijs
– Minimumleeftijd 24 jaar (kan rechtstreeks dit rijbewijs behalen zonder eerst A1/A2 behaald te hebben)

Tarieven *

Theorie
Theorie e-learning 75,00

 

Praktijk
Rijles (per 60 minuten) 62,50
Rijles (per 90 minuten) 93,75
Praktijkexamen AVB 132,50
Praktijkexamen AVD 340,00

 

Pakket
15 uur rijles + examens AVB en AVD 1.410,00
20 uur rijles + examens AVB en AVD 1.722,50
25 uur rijles + examens AVB en AVD 2.035,00
30 uur rijles + examens AVB en AVD 2.347,50
Intake ** (2 uur) 125,00
* Tarieven zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen en inclusief btw
** In intake is verplicht wanneer je voor een pakket kiest
Hoog slagingspercentage
Meteen beginnen
Persoonlijk en betrokken