Auto (B)

Autorijbewijs B halen in Brabant? Autorijbewijs B is de basis van alle rijbewijzen. Met het rijbewijs B ben je bevoegd om vierwielige motorvoertuigen te besturen (met toegestane maximum massa van ten hoogste 3.500 kg en maximaal 8 personen), eventueel met aanhanger (niet zwaarder dan 750 kg of in totale combinatie niet zwaarder dan 3.500 kg). Je kan starten vanaf je 16e en je krijgt een vaste instructeur tijdens je gehele rijopleiding. En niet onbelangrijk: je kunt meteen beginnen. Met meer dan 50 jaar ervaring zit je bij Kees van Iersel Opleiding & Training goed!

Kijk hieronder voor meer informatie over de theorie en praktijk, een verkorte rijopleiding en onze tarieven.

Theorie

Klassikaal of online

Op onze vestiging in Oss verzorgen wij theorie-opleidingen om je goed voor te bereiden op het theorie-examen. Deze cursussen bestaan uit 3 zaterdagen van 08.30 – 15.30 uur. Het is ook mogelijk om alleen de examentraining te volgen in de middaguren (12.30 – 15.30 uur). Deze theorie-opleiding vindt plaats op onze locatie in Oss (Molenweg 83).

Wil je zelf de theorie leren?

Dat kan met onze online cursus. Je volgt in je eigen tempo de lessen en maakt zelfstandig tentamens en proefexamens. In totaal kun je 4 maanden gebruik maken van de online cursus.

Examen

Het theorie-examen wordt afgenomen bij het examenbureau van het CBR, het duurt 45 minuten en je krijgt in totaal 65 vragen over gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht.

Momenteel hebben we geen klassikale opleidingen gepland staan. Wil je een berichtje van ons wanneer we weer gaan starten? Dan kun je jouw naam en telefoonnummer achterlaten bij onze administratie. We nemen dan contact met je op zodra er een nieuwe opleiding gepland wordt.

Praktijk

De rijopleiding

Autorijden leren doe je samen. Bij Kees van Iersel Opleiding & Training heb je een vaste instructeur, die precies weet wat jouw vaardigheden zijn, waar je nog op moet oefenen en wanneer je klaar bent voor het examen. Samen met jouw instructeur spreek je de lestijden af, waar je opgehaald wordt met de lesauto en hoeveel lessen je nodig hebt.

De eerste les bestaat vooral uit het aanleren van voertuigbeheersing. Je maakt kennis met de lesauto en leert de basisbeginselen van besturing. Dit gebeurt op een plek met zo min mogelijk verkeer. Als je wat meer vertrouwd bent met de auto, ga je in het drukke verkeer rijden. Tevens leer je een aantal bijzondere verrichtingen, die je ook tijdens het examen moet kunnen uitvoeren.

Het examen

Het praktijkexamen leg je af in je ‘eigen’ lesauto en ook je eigen instructeur rijdt mee. Na een oogtest ga je op aanwijzing van de examinator een route rijden en een aantal bijzondere verrichtingen uitvoeren. De examinator kan tevens vragen stellen over bepaalde verkeerssituaties. Het examen duurt zo’n 50 minuten, waarvan je ongeveer 40 minuten rijdt.

Na afloop van het examen volgt een nabespreking met de examinator en hoor je jouw uitslag.

Je rijbewijs in 6, 8 of 10 dagen!

Wil je met spoed je rijbewijs halen, dat kan bij ons! Houd wel altijd rekening met de wachttijd van het CBR voor de examens.

Vooraf aan de spoedopleiding wordt een intake gepland. Onze instructeur brengt na de intake een advies uit over welk pakket het beste bij je past.

De intake duurt 2 uur (120 minuten) en kost € 60,00

Je hebt al een verkorte rijopleiding vanaf € 1.317,50

Zorg er wel voor dat je geslaagd bent voor je theoriecertificaat voordat je start met deze spoedopleiding.

Deze verkorte rijopleiding voor het rijbewijs B bestaat uit meerdere dagen achter elkaar. Iedere dag wordt er minimaal 2 en maximaal 4 uur gelest. Op de laatste dag doe je direct je examen. Het voordeel van deze verkorte rijopleiding is dat je elke lesdag een aaneengesloten aantal uren onderweg bent, waardoor er in verschillende verkeersomstandigheden kan worden geoefend. Intensief, maar ook succesvol.

Onze verkorte rijopleidingen hebben een bijzonder hoog slagingspercentage.

Tarieven *

Theorie
Theorie e-learning55,00
Theorie examen48,00
Theorie examen individueel112,25

 

Praktijk
Losse les46,00
Losse les automaat50,00
Praktijkexamen240,00
Toeslag BNOR examen47,50
Faalangstexamen295,00

 

Pakket
20 uur rijles + examen1.140,00
25 uur rijles + examen1.365,00
30 uur rijles + examen1.590,00
35 uur rijles + examen1.815,00
40 uur rijles + examen2.040,00
45 uur rijles + examen2.265.00
Intake ** (2 uur)75,00
* Tarieven zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen en inclusief btw
** Een intake is verplicht wanneer je voor een pakket kiest
Hoog slagingspercentage
Meteen beginnen
Persoonlijk en betrokken