Auto (B)

Autorijbewijs B halen in Brabant? Autorijbewijs B is de basis van alle rijbewijzen. Met het rijbewijs B ben je bevoegd om vierwielige motorvoertuigen te besturen (met toegestane maximum massa van ten hoogste 3.500 kg en maximaal 8 personen), eventueel met aanhanger (niet zwaarder dan 750 kg of in totale combinatie niet zwaarder dan 3.500 kg). Je kan starten vanaf je 16e en je krijgt een vaste instructeur tijdens je gehele rijopleiding.      Met meer dan 60 jaar ervaring zit je bij Kees van Iersel Opleiding & Training goed!

Kijk hieronder voor meer informatie over de theorie en praktijk, een verkorte rijopleiding en onze tarieven.

Theorie

E-learning

Dit bieden wij aan d.m.v. een theorie zelfstudie-pakket. Je volgt in je eigen tempo de lessen en maakt zelfstandig tentamens en proefexamens. In totaal kun je 3 maanden gebruik maken van de online cursus.

Examen

Het theorie-examen wordt afgenomen bij het examenbureau van het CBR, het duurt 45 minuten en je krijgt in totaal 65 vragen: 25 vragen over het onderwerp Gevaarherkenning. 12 vragen over Kennis (bijv. gebruik van de weg, voorrang en voor laten gaan). 28 vragen over Inzicht.

 

Praktijk

De rijopleiding

Autorijden leren doe je samen. Bij Kees van Iersel Opleiding & Training heb je een vaste instructeur, die precies weet wat jouw vaardigheden zijn, waar je nog op moet oefenen en wanneer je klaar bent voor het examen. Samen met jouw instructeur spreek je de lestijden af, waar je opgehaald wordt met de lesauto en hoeveel lessen je nodig hebt.

De eerste les bestaat vooral uit het aanleren van voertuigbeheersing. Je maakt kennis met de lesauto en leert de basisbeginselen van besturing. Dit gebeurt op een plek met zo min mogelijk verkeer. Als je wat meer vertrouwd bent met de auto, ga je in het drukke verkeer rijden. Tevens leer je een aantal bijzondere verrichtingen, die je ook tijdens het examen moet kunnen uitvoeren.

De Tussentijdse Toets

De tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor vrijstelling verdienen op je examen.

Het examen

Het praktijkexamen leg je af in je ‘eigen’ lesauto en ook je eigen instructeur rijdt mee. Na een oogtest ga je op aanwijzing van de examinator een route rijden en een aantal bijzondere verrichtingen uitvoeren. De examinator kan tevens vragen stellen over bepaalde verkeerssituaties. Het examen duurt zo’n 55 minuten, waarvan je ongeveer 45 minuten rijdt.

Na afloop van het examen volgt een nabespreking met de examinator en hoor je jouw uitslag.

Verkorte rijopleiding

Wil je in een korte tijd je rijbewijs halen, dat kan bij ons! Houd wel altijd rekening met de wachttijd van het CBR voor de examens.

Vooraf aan de verkorte rijopleiding wordt een intake gepland. Onze instructeur brengt na de intake een advies uit over welk pakket het beste bij je past.

De intake duurt 2 uur (120 minuten) en kost € 110,00

Je hebt al een verkorte rijopleiding vanaf € 1.972,50

Zorg er wel voor dat je geslaagd bent voor je theoriecertificaat voordat je start met deze verkorte rijopleiding.

Deze verkorte rijopleiding voor het rijbewijs B bestaat uit meerdere dagen achter elkaar. Iedere dag wordt er minimaal 2 en maximaal 4 uur gelest. Op de laatste dag doe je direct je examen. Het voordeel van deze verkorte rijopleiding is dat je elke lesdag een aaneengesloten aantal uren onderweg bent, waardoor er in verschillende verkeersomstandigheden kan worden geoefend. Intensief, maar ook succesvol.

Onze verkorte rijopleidingen hebben een bijzonder hoog slagingspercentage.

Tarieven *

Theorie
Theorie e-learning 75,00

 

Praktijk
Losse les 55,00
Praktijkexamen 312,50
Tussentijdse Toets 285,00
Toeslag BNOR examen 125,00

 

Pakket
25 uur rijles + tussentijdse toets + praktijk examen 1.972,50
30 uur rijles + tussentijdse toets + praktijk examen 2.247,50
35 uur rijles + tussentijdse toets + praktijk examen 2.522,50
40 uur rijles + tussentijdse toets + praktijk examen 2.797,50
45 uur rijles + tussentijdse toets + praktijk examen 3.072,50
Intake ** (2 uur) 110,00
* Tarieven zijn onder voorbehoud van  prijswijzigingen en inclusief btw
** Een intake is verplicht wanneer je voor een pakket kiest
Hoog slagingspercentage
Meteen beginnen
Persoonlijk en betrokken