Praktijk

De rijopleiding
Auto leren rijden doe je samen. Bij Kees van Iersel Opleiding & Training heb je een vaste instructeur, die precies weet wat jouw vaardigheden zijn, waar je nog op moet oefenen en wanneer je klaar bent voor het examen. Samen met jouw instructeur spreek je de lestijden af, waar je opgehaald wordt met de lesauto en hoeveel lessen je nodig hebt.

De eerste les bestaat vooral uit het aanleren van voertuigbeheersing. Je maakt kennis met de lesauto en leert de basisbeginselen van besturing. Dit gebeurt op een plek met zo min mogelijk verkeer. Als je wat meer vertrouwd bent met de auto, ga je het in het drukke verkeer rijden. Tevens leer je een aantal bijzondere verrichtingen aan, die je ook tijdens het examen moet kunnen uitvoeren.

Het examen
Het praktijkexamen leg je af in je ‘eigen’ lesauto en ook je eigen instructeur rijdt mee. Na een ogentest ga je op aanwijzing van de examinator een route rijden en een aantal bijzondere verrichtingen uitvoeren. De examinator kan tevens vragen stellen over bepaalde verkeerssituaties. Het examen duurt zo’n 50 minuten, waarvan je ongeveer 40 minuten rijdt.
Na afloop van het examen volgt een nabespreking met de examinator en hoor je jouw uitslag.