De rijopleiding

Veiligheid en vaardigheid
Een motor heeft geen kreukelzone, geen airbags en geen kooiconstructie zoals bijvoorbeeld auto’s. Al deze veiligheidsaspecten moet u dus compenseren met goed rijgedrag. Naast volledige voertuigbeheersing is ook verkeersinzicht van doorslaggevend belang. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor duopassagiers en medeweggebruikers. U leert veel vanuit de ervaring van onze instructeurs, die feilloos weten wat een motorrijder moet kennen en kunnen om optimaal van het motorrijden te kunnen genieten.
Het motorrijbewijs kent drie verschillende categorieën: A1, A2 en A. In het schema bij ‘opleidingsinformatie’ vindt u een overzicht van specificaties en minimumleeftijden.

De plus van persoonlijke aandacht
De motorrijlessen bij Kees van Iersel Opleiding & Training volgt u bij een vaste instructeur, met wie u de lestijden en het aantal lessen afspreekt. De persoonlijke begeleiding van een vaste instructeur is zeer effectief: hij kent uw vaardigheden, weet waar extra aandacht nodig is en wanneer u klaar bent voor het examen.

Het lesprogramma is opgebouwd aan de hand van de exameneisen. U start met een theoretische uitleg, waarna u de weg op mag voor lessen van minimaal 90 minuten. In het begin van de opleiding ligt de nadruk op voertuigbeheersing. Afhankelijk van uw vorderingen en vaardigheden, zit de instructeur achterop de motor of rijdt hij achter u met een volgmotor. Via een portofoon houdt u contact met de instructeur.

Aan alles is gedacht
Wij willen dat u zich tijdens het lessen prettig voelt op de motor. een juiste lesmotor is daarom erg belangrijk. U kunt bij ons kiezen uit motoren in alle soorten en maten, zodat u verzekerd bent van een motor waarop u goed zit. Ook voor beschermende motorkleding, helm, handschoenen, motorlaarzen, warmtekleding of regenkleding hoeft u niet zelf te zorgen, deze zijn gratis te leen.