Bromfietsfietsrijbewijs (AM)

Een bromfiets heeft geen kreukelzone, geen airbags en geen kooiconstructie zoals bijvoorbeeld auto’s. Al deze veiligheidsaspecten moet je dus compenseren met goed rijgedrag. Naast volledige voertuigbeheersing is ook verkeersinzicht van doorslaggevend belang. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor duopassagiers en medeweggebruikers. Je leert veel vanuit de ervaring van onze instructeurs, die feilloos weten wat een bromfietsbestuurder moet kennen en kunnen om optimaal en veilig van het bromfiets rijden te kunnen genieten.

Theorie
De minimumleeftijd voor het theorie-examen is 15,5 jaar. Voordat je praktijklessen mag nemen moet je het theoriecertificaat behaald hebben. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er minimaal 44 goed moet hebben beantwoord. Het theorie-examen wordt afgenomen door het CBR.

Het reserveren van het theorie-examen kunnen wij voor je doen, maar je kunt het ook zelf reserveren.

Na afloop van het examen krijg je meteen jouw examenuitslag.
De uitslag is 1,5 jaar geldig.

Praktijk
Om te beginnen aan de praktijk van de rijopleiding voor de bromfiets dien je 16 jaar oud te zijn.
Voor het bromfietsrijbewijs krijg je een vaste instructeur toegewezen die met jou de mees geschikte lestijden afspreekt. Ook bespreekt hij met jou de datum van je examen.

Het is de bedoeling dat je bij de verkeersschool in Heesch opstapt, daarna rijdt je samen met je instructeur de examenroutes zodat je goed voorbereid op examen kan.

Het praktijkexamen
Vanaf 1 maart 2010 moet je ook een praktijkexamen afleggen. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Hij kan onder andere letten op:

  • – Je beheersing van de bromfiets
  • – Kijkgedrag
  • – Voorrang verlenen
  • – Inhalen
  • – Rijden op kruispunten en rotondes

Je legt het examen af op een bromfiets (dus geen snorfiets of quad). De examinator volgt je op een eigen bromfiets. Je opleider mag ook meerijden.

Het examen duurt 45 minuten, daarna krijg je meteen jouw examenuitslag.

Tarieven *
Theorieboek25,00
Theorie- examen35,00
Online Theoriecursus34,00
Rijles (per 60 minuten)N.V.T.
PraktijkexamenN.V.T.
Pakket
2 uur rijles + praktijkexamenN.V.T.
4 uur rijles + praktijkexamenN.V.T.
6 uur rijles + praktijkexamenN.V.T.
8 uur rijles + praktijkexamenN.V.T.
Intake
(verplicht wanneer je voor een pakket kiest)
N.V.T.
* Tarieven zijn onder voorbehoudt van prijswijzigingen en inclusief BTW.